Het project Sport zonder Grenzen (Sport voor iedereen)

Mijn naam is Faiçal, een inwoner van de wereld van Marokkaanse herkomst, atleet, zonder verblijfsvergunning, die hoopt geregulariseerd te worden in België.
Ik ben vereerd om mijn nieuwe Sport zonder Grenzen-project te presenteren

Wat is dit project? Het is een kans om atletiek te beoefenen voor mannen, vrouwen en kinderen uit de sectoren migranten, ongedocumenteerden, vluchtelingen en ontberingen.

Voor mij als atleet, coach en consultant op het gebied van sport, had ik het idee om het Sport zonder grenzen-project met een curriculum voor beginners te creëren. Het is gebaseerd op de formule “Verplaatsen – Veel plezier – Leren”

De rijkdom van het project ligt in de progressiviteit van de doelstellingen volgens de leeftijd, het niveau en de fysiologische behoeften.

In het hart van een nieuw project, natuurlijk, zijn we op zoek naar de progressie van fysieke en mentale prestaties door middel van een trainingsprogramma voor beginners. De training van deze toekomstige atleten heeft tot doel hen deel te laten nemen aan verschillende sportevenementen zoals de 20 KM Brussel – Brussel Ekiden – Semimarathon Brussel 5 – 10 KM

Sport sans frontières ontwikkelt zich in samenwerking met de vereniging DoucheFLUX en haar voorzitter Laurent d’Ursel. Ons doel is om prioriteit te geven aan gezondheid en welzijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en om sporten gedurende het hele leven te promoten.

Faical El Ouasrhiri
info@sportsansfrontieres.be

Oprichter van het project Sport zonder Grenzen
Atleet